belangrijk bericht over HHC

Belangrijk bericht over HCC Sinds kort wordt door steeds meer bedrijven reclame gemaakt voor nieuwe producten met als hoofdbestanddeel de stof HHC. Dit is een semi-synthetische cannabinoïde. Er wordt gesuggereerd dat de verkoop van HHC legaal is, maar dat is niet het geval.

Voor meerdere personen en instanties was dit aanleiding het CAN (Cannabinoïde Adviesbureau Nederland) te verzoeken nader onderzoek te plegen naar deze stof. Een multidisciplinair team van deskundigen heeft zich hierover gebogen met bijgaande rapport tot gevolg.

Samengevat is de conclusie:

Ook al valt HHC op dit moment niet onder de bepalingen van de Opiumwet, het is niet toegestaan om deze stof te verwerken in voedingsmiddelen of E-liquids, zonder de autorisatie van EFSA of goedkeuring van het RIVM. Vanwege het gebrek aan studies die aantonen dat HHC veilig is voor consumptie, omdat er aanwijzingen zijn dat het toxisch is voor de longen en omdat de kwaliteit van de commercieel beschikbare HHC door allerlei verontreinigingen schadelijk zou kunnen zijn, wordt ten strengste afgeraden om HHC-producten te vermarkten. Hieronder is het gehele rapport beschikbaar:

psychonaut by Jake